Lyhytelokuva

Näytelmäseura on mukana tuottajan roolissa F.E.Sillanpään Nuorena Nukkunut teokseen pohjautuvassa lyhytelokuvatuotannossa.

Projekti sai alkunsa alunperin nuoren ja innokkaan herran esitellässä ideansa viime syksynä Hämeenkyrön kunnan kulttuuritoimijoiden yhteispalaverissa. Tämä nuori herra nimeltään Olli Horttana, kertoi ihastuneensa Sillanpään teksteihin ja Hämeenkyröläisiin maisemiin. Olli kertoi saaneen ajatuksen työstää näistä kiinnostuksen kohteistaan elokuva. Ja siitä se ajatus sitten lähti.

Vilma Talan ja Olli Horttanan visio tulevasta elokuvasta on ollut alusta lähtien hyvin samankaltainen.

Vilma Talan ja Olli Horttanan visio tulevasta elokuvasta on ollut alusta lähtien hyvin samankaltainen.

Talven ja kevään kuluessa idea elokuvasta jäi meistä monen mieleen pyörimään ja alkoi saada ’lihaa luiden ympärille’ kun F.E.Sillanpään 125-juhlavuoden projektipäällikkö Vilja Pylsy kääri jälleen kerran hihansa ja kasasi kokoon ryhmän jolla projekti voidaan toteuttaa. Näytelmäseura lupasi luonnollisesti lähteä mukaan. Vilma Tala lähti innolla mukaan ja hoitaa nyt Ollin parina ohjauksen. Näytelmäseuran puolesta elokuvan tuottajana toimii konkari Jaakko Väre.
Lukuisten palaverien, pitkien viestien ja puheluiden jälkeen elokuva on saanut muotonsa lyhytelokuvana. Panu Rajala kirjoitti työryhmän ajatusten pohjalta hienon tekstin jonka päälle on hyvä alkaa koota visuaalista osaa. Näytelmäseurasta on ammattitaitoista väkeä myös aktiivisesti mukana tuotannon muissa rooleissa, elokuvan puvustuksen esimerkiksi järjestää Marja Kola.

Elokuvaan etsitään toista päärooliin esittäjää, koekuvaukset järjestetään 23.5.2013. Koekuvauksista lisää tietoa tästä.

Virallisen lehdistötiedotteen löydät puolestaan tästä linkistä.

Lisätietoa projektin etenemisestä näiltä sivuilta ja Hämeenkyrön Näytelmäseuran Facebook sivulta.

Yhteistyössä mukana:

Seutulehti UutisOiva  /  F.E.Sillanpää 125 -juhlavuosi
Von Horttons Pictures /  Hämeenkyrön kunta